Vizualizare, Initializare Contoare

Vizualizare date

Pentru a vizualiza datele referitoare la indecsi si incalzire se navigheaza in tabelul din stanga la apartamentul dorit, dupa care se competeaza in campul (2) data start si in capul (3) data stop pentru a filtra datele dupa care se apasa pe Afisare(4)

2.5.2 Initializare contoare

Pentru a pute adauga indexul lunar pe fiecare contor in parte trebuie inainte de toate sa initizam contorul global pe luna respectiva.Pentru a face asta trebuie sa apasam pe butonul “initializare contoare” si sa apasam pe butonul Adauga(1) sa completam Tipul contorului(2), Luna de calcul(3), Data initializarii contoarelor pe apartamente(4) si sa apasam pe butonul Salvare(5).
Atunci cand se apasa pe butonul salvare programul verifica toata lista de contoare de care au tipul contorului cel selectat de utilizatoru(2) si este activ si il adauga in tabela cu indexi contoare.


Pentru fiecare tip de contor trebuie initializat in fiecare luna pentru a putea sa modificam indexul.

2.5.3 Adaugare indexi

Pentru a putea adauga indexi pe contoare trebuie facut pasul 2.5.2 neaparat si filtrate datele precul la pasul 2.5.1 pentru a il afisa in lista de contoare.

Atunci cand se initializara contoarele in coloana cu index_v (1)este preluata coloana index_n(2) de la luna precedenta, deci nu ramane decat sa completam index_n(2) cu indexul dat de locatar, programul calculeaza consumul facand diferenta intre index_n(2) si index_v(1).
In coloana Estimat(4) se bifeaza pentru a sti daca indexul trecut a fost estimat de catre administrator sau daca a fost chiar consumul dat de locatar.In coloana Data_cit(5) se afla informatia despre daca in care mi-a dat locatarul indexul.Initial data_cit preia valoarea data in data init contoare apartament setata la pasul 2.5.2

2.5.4 Incalzire

Pentru incalzire se completeaza costul incalzirii(1) dar si costul de ciritre al repartitoarelor(2).

Butonul Import(3) are 2 optiuni: import BMS si Import caldura

Optiunea import BMS este folosita pentru  a importa costul caldurii din fiesierele generate de catre sistemul automat BMS.

Optiunea import Caldura este folosita pentru a nu mai introduce costul de incalzire(1) si consul de citire repartitoare(2) pentru fiecare locatar in parte, informatiile putand fi importate dintr-un fisier excel cu structura data in mesaj.