Generare, Vizualizare Intretinere

Genereaza/Vizualizeaza intretinerea

Fereastra Genereaza/Vizualizeaza intretinerea a fost creata pentru a genera Calcula, Valida si Vizualiza intretinerea.

1. Calcularea intretinerii

Dupa ce s-au introdus date despre indexii de contoare daca este cazul si s-au introdus facturile de utilitati se apasa pe butonul Genereaza Intretinerea(2) numai dupa ce s-a completat data(1) pana la care sa se calculeze penalizarile.

Cand se apasa pe buton programul parcurge lista cu utilitati, unde utilitatile au factura distrubuie cheltuielile pe locatari in functie de sistemul de bife(daca locatarul beneficiaza utilitate) si in functie de modul de distributie.Daca utiltiatea nu are factura distribuie cheltuiala in functie de formula si de modul de repartizare definit.

2. Verificarea intretinerii

Dupa calculul intretinerii, folosindu-ne de partea de verificare a intretinerii putem sa verificam cantitativ daca intretinerea a fost calculata corect.Verificarea cantitativa consta in verificarea cheltuielilor si a veniturilor pentu asociatie.

Pentu a verifica cantitativ in partea de Vizualizare se selecteaza luna pe care dorim sa verificam intretinerea(1) si se apasa pe butonul Verifica intretinerea(2)

3. Vizualizarea si printarea listelor de intretinere si a listelor de referinta de calcul.

Pentru vizualizararea listei de intretinere se apasa pe butonul Vizualizare(1) si se selecteaza unu dintre modelele de lista de intretinere.
Pentru printarea listei de intretinere se apasa pe butonul Listare(2) si se selecteaza unu dintre modelele de lista de intretinere.

Pentru a vizualiza referinta de calcul se apasa pe Vizualizeaza(3).
Pentru a lista referinta de calcul se apasa pe Listare(4)

4. Validarea intretinerii

Dupa ce intretinerea a fost verificata de catre cenzori si a fost semnata, deci a fost calculata corect se apasa pe butonul “Valideaza”.Acest lucru face ca facturile introduse sa se blocheze, ele ne mai putand fi modificate ulterior.

5. Afisarea intretinerii

Dupa validarea intretinerii, intretinerea trebuie afisata.Se completeaza data afisarii(1) si se apasa pe butonul Actualizare(2).

Atunci cand se apasa pe butonul Actualizeaza(2) facturile generate de metoda de calcul a intretinerii si cele introduse prin fonduri daca au codul conturilor regasit in setarea as_pen_distr capata data scadenta care este egala cu data afisarii intretinerii la care se aduna numarul de zile impuse de lege adunate cu cele intre 1 si 20 stabilitate de asociatia de locatari.